День Землі та Година Землі

2018-03-20

/Files/images/den-zemli-2018-1.jpg

Щороку 20 березня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. День Землі — це своєрідна масштабна акція, спрямована на привернення уваги всіх людей до існуючих і ймовірних проблем нашої планети. Більшість з них стосуються питань охорони навколишнього середовища, глобального потепління, збереження біорізноманіття на планеті.

У зв'язку з цим одним з основних заходів цього свята вважається озеленення та благоустрій населених пунктів. Також це свято відзначається для того, щоб звернути увагу людства на те, що багатства Землі потрібно берегти, щоб передати їх наступним поколінням людей.

Також нагадуємо, що 24 березня буде проведена наймасовіша акція в історії людства - Година Землі. Більше 2 млрд. жителів планети візьмуть у ній участь і на годину з 20:30 до 21:30 відключать світло та інші електроприлади.

Тернопільський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді закликає обмежити використання електричної енергії у побуті на одну годину як символ дбайливого ставлення до природи, а також разом привернути увагу до проблем змін клімату.

Кiлькiсть переглядiв: 335

Коментарi