• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбувся дискусійний круглий стіл «Зміни клімату: міф чи реальність»

Відбувся дискусійний круглий стіл «Зміни клімату: міф чи реальність»

2019-02-13

/Files/images/US9lfoh87MkbbBvCvoFH.w695.jpg

Глобальна зміна клімату – це, напевне, найбільший виклик для людства за часів його існування. Це проблема, яку вже відчуває сучасне покоління і з наслідками якої доведеться жити наступним поколінням. Зміна клімату впливає на всіх нас. Проте, ми досі не приймаємо швидких рішень, а лише займаємося усуненням наслідків та намагаємося адаптуватися до змін навколо нас. Більшість не розуміє ризиків від зміни клімату для глобальних економічних і соціальних структур та відноситься, на жаль, зневажливо до довгострокової користі від глобального переходу до сталого розвитку і чистої енергетики.

12 лютого 2019р. на базі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся дискусійний круглий стіл «Зміни клімату: міф чи реальність». В роботі круглого столу взяли участь студенти ІV курсу географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, педагоги та вихованці гуртків закладу позашкільної освіти.

У дискусійній формі учасники заходу порушили питання, що стосуються проблеми змін клімату і їх впливу на навколишнє середовище та здоров’я людини. Присутні обговорили заходи щодо адаптації до змін клімату та протидії їх наслідків.

Експертна група, яка працювала під час круглого столу, наголосила про актуальність даної тематики для України загалом, та для Тернопільської області, зокрема. Також, експерти звернули увагу на роль просвітницької роботи при формуванні екологічної свідомості громадськості. Тільки освічене суспільство здатне до тих рішучих дій, що необхідні для досягнення сталого розвитку сьогодні.

/Files/images/_DSC0629.JPG

/Files/images/_DSC0631.JPG

/Files/images/_DSC0627.JPG /Files/images/_DSC0703.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 386

Коментарi