• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day)

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day)

2019-06-05

/Files/images/den-ohoroni-navkolishnogo-seredovishha.jpg

Всесвітній день охорони навколишнього середовища був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 15 грудня 1972 року, з того часу його щороку відзначають в усьому світі. Вибір цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день – 5 червня 1972 року – в Стокгольмі (Швеція) почала роботу Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, за результатами якої було створено ЮНЕП – Програму ООН з навколишнього середовища.

Приводом для проведення цієї всесвітньої акції стало звернення, що надійшло 11 травня 1971 року Генеральному секретареві ООН, яке підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому в зв’язку із забрудненням навколишнього середовища, тому «червоною ниткою» у зверненні стали слова: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить з нами».

Метою цієї всесвітньої акції є привернення уваги світової громадськості до проблем планети Земля та навколишнього середовища, а також стимулювання політичного інтересу і відповідних дій.

Тернопільська область багата на природно-заповідні об’єкти, які складають рекреаційну, історико-культурну та просвітницьку цінність. Тому Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді закликає учнівську та студентську молодь долучатися до екологічних ініціатив щодо охорони навколишнього середовища, як запоруки життя на Планеті.

Кiлькiсть переглядiв: 322

Коментарi