День української мови та писемності

2022-11-11

/Files/images/Screenshot_15.png

Сучасна українська мова є багатовіковим надбанням українського народу. Вона створена зусиллями багатьох поколінь. «В мові наша стара й нова культура, ознака нашого національного визнання... І поки живе мова — житиме й народ, як національність...» (І. Огієнко).

Становлення народу тісно пов'язане з формуванням його мови. Усі сторони суспільного життя, процеси пізнавальної і творчої діяльності людини, кожний момент її свідомості супроводжуються мовою./Files/images/Screenshot_25.png

В умовах національного відродження українська мова набула особливої ваги. Вона стала вирішальним чинником самобутності талановитого, віками гнобленого українського народу, виразником інтелектуального і духовного життя.

З нагоди Дня української писемності та мови 9 листопада 2022 року педагоги та вихованці Центру долучились до написання радіодиктанту національної єдності на тему «Твій дім», авторкою тексту якого є українська письменниця та режисер Ірина Цілик. Читала текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Сьогодні українці борються за свою незалежність і право говорити в своїй країні рідною мовою, тому було дуже важливо усім доєднатися до найбільшого українськомовного флешмобу. Вивчай українську, розмовляй українською – наближаємо Перемогу. Наша сила в єдності.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi