Екологічний календар. Лютий.

2023-02-01

/Files/images/unnamedпь.jpg

2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь

Ця подія покликана привернути увагу гро­мадськості і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримки сталого розвитку нашої планети./Files/images/unnamed-2еагон.jpg

2 лютого 1971 року у м. Рамсарі (Іран) була підписана Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення. Дату п підписання в 1997 році оголошено Всесвітнім днем водно- болотних угідь. Секретаріат Рамсарськой Конвенції використовує Всесвітній день водно-болотних угідь для пропаганди природних функцій водно-болотних угідь і їх значення для людства. Особлива увага приділяється їх ролі у водопостачанні, підтримці якості вод, регулюванні водного режиму, включаючи повені і засухи, у підтримці стабільності клімату.

У даний час до Рамсарської Конвенції приєд­налося 158 держав, загальне число Рамсарських угідь в світі складає 1713 із загальною площею 153 млн га.

19 лютого - День захисту морських ссавців/Files/images/Без названиям.jpg

Всесвітній День захисту морських ссавців (День китів) був проголошений у 1986 році, коли після 200 років нещадного винищування морських тварин Міжнародна китова комісія ввела заборону на китовий промисел. Він діє і понині, і це означає, що по всьому світу полювання на великих китів, а також торгівля китовим м'ясом заборонена.

Цей день вважається днем захисту не лише китів, але і всіх морських ссавців та інших живих істот морів і океанів. Щорік 19 лютого різні природоохоронні центри проводять акції на захист китів та інших морських ссавців. Часто екологи об'єднуються і присвячують цей день захисту одного унікального виду, якому загрожує смертельна небезпека.

Кiлькiсть переглядiв: 62

Коментарi