Душа Нескореного народу!

2023-03-10

/Files/images/лидо.jpg

«Борітеся – поборите!» Ці рядки з Шевченкового «Кавказу» цитовані не тисячі – мільйони разів.

Як тисячу років тому княгиня Ярославна плакала за своїм чоловіком князем Ігорем, так і сьогодні наше жіноцтво уже вкотре глибоко переживає і страждає, проводжаючи своїх чоловіків, дітей та внуків на захист України.

Що робив би сьогодні Кобзар? Він не розлучився б ні на мить зі Словом – своєю головною і вічною зброєю. Саме він у своїй творчості возвеличив Дух козацької доби, а його Ідеї лягли в основу нашої Незалежності. Нині ненька-Україна знову покликала своїх синів до захисту та звільнення від московських загарбників та їх прислужників.

В творчості Шевченка важливе місце займає любов до Природи…Понад 30 рослин згадуються у творах поета. Багато з них стали символами України – верба і калина, грайливий барвінок і струнка тополя…

Сучасна молодь вчитуючись в рядки Кобзаря, не тільки готова захищати рідну землю, але своєю посильною працею – Навчанням, Волонтерським рухом робить все можливе, щоб наша боротьба не була і не буде марною, адже «у вогні переплавлюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у Націю».

Кiлькiсть переглядiв: 71

Коментарi