Екологічний календар. Квітень

2023-04-01

/Files/images/Без названияпп.jpg

1 квітня - День птахів

Міжнародний день птахів у рамках програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера” не випадково щорічно проводиться саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція щодо охорони птахів. День птахів - це не лише річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих після зимівлі. Вперше цей день як масове дитяче свято став проводитися в Сполучених Штатах Америки.

/Files/images/01рт.jpg7 квітня - Всесвітній день здоров'я

Ідея Всесвітнього дня здоров'я була висунута на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я в 1948 році. З 1950 року цей день відзначається 7 квітня в день ратифікації Статуту ВООЗ. ВООЗ - міжурядова спеціалізована установа 00Н, покликана координувати міжнародну співпрацю в області охорони здоров'я і надавати допомогу державам в поліпшенні медичного обслуговування. Метою ВООЗ є досягнення всіма народами можливо вищого рівня здоров'я.

/Files/images/Без названия (1)рр.jpg15 квітня - День екологічних знань

Важливе завдання Дня - інформування громадськості про стан справ в області екологічної безпеки, дотримання місцевими суб'єктами чинного природоохоронного законо­давства. День знаменується організацією і про­веденням конференцій і семінарів, круглих сто­лів, присвячених питанням екології.

/Files/images/collageg_cca56.jpg18-22 квітня - Дні заповідників і націо­нальних парків

Вперше Дні заповідників і національних парків були організовані в 1996 році за ініціативою Центру охорони дикої природи. Вони отримали назву “Марш парків”.

/Files/images/Без названияррро.jpg20 квітня - День довкілля України

В Україні стали відзначати цей день з квітня 1999 року, після того як 6 серпня 1998 року Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи Міністерства охорони природного довкілля і ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій, видав указ “Про День довкілля” № 855/98. Згідно указу в Україні День довкілля відзначається щороку в третю суботу квітня.

/Files/images/Без названия (2)ор.jpg22 квітня - Міжнародний день Землі

У 1969 році в США зі свердловини біля Санта - Барбари вилилися мільйони тонн нафти, внаслідок чого загинуло безліч птахів і морських тварин. На згадку про цю катастрофу, за пропозицією професора Д. Хайса, щороку 22 квітня проводиться День Землі, який з 1994 року оголошений Всесвітнім.

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi