Формула здоров’я: Крок перший

2023-10-18

/Files/images/изображение_viber_2023-10-16_13-11-36-676.jpg

В умовах повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України питання формування культури безпеки життєдіяльності дітей та молоді має стратегічне значення. Збільшується частка дітей, що можуть мати тимчасові соціоадаптаційні, соціокультурні труднощі (пристосування до умов соціального середовища, інтеграція в соціальні групи тощо), що потребує додаткової уваги. У цьому плані важливу роль відіграють заклади позашкільної освіти. Педагогічні працівники забезпечують психологічну складову організації освітнього середовища, створюють умови, що сприяють розвитку особистості кожної дитини, збереженню здоров’я та формування готовності до самостійного життя.

Ментальне здоров’я є важливою складовою психофізичного розвитку здобувачів освіти, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку людей із соціальними складниками.

З нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я, з метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем ментального здоров’я та мобілізації зусиль на підтримку кращого психічного здоров’я 16.10.2023р. на базі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся круглий стіл «Формула здоров’я». Психолог Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступеня №13 імені Андрія Юркевича Матіяш Наталія Орестівна провела заняття з елементами тренінгу «Психічне здоров’я». Педагоги взяли участь у психологічних вправах «Колесо життя», «Мої побажання». Особливу увагу було приділено питанню емоційного стану людей у складний час військової агресії, ролі позакласної та позашкільної роботи у вирішенні питання психологічного стану учнівської молоді.

Учасники тренінгу взяли участь в обговоренні методичного посібника «Ментальне здоров’я – важливий фактор реалізації творчих здібностей особистості»

Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi