• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Підсумковий Цикл тренінгів з кліматичної освіти «Клімат змінюється. Час діяти!»

Підсумковий Цикл тренінгів з кліматичної освіти «Клімат змінюється. Час діяти!»

2024-02-16

/Files/images/зображення_viber_2024-02-16_08-27-10-152.jpg

Кліматична освіта – це освіта, яка має на меті вирішити та розвинути ефективні заходи щодо протидії змінам клімату. Вона допомагає зрозуміти причини та наслідки змін клімату. Готує до життя з їх наслідками та дає можливість вживати відповідних дій для прийняття більш сталого способу життя.

15 лютого 2024 року на базі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді завершився черговий Цикл тренінгів з кліматичної освіти «Клімат змінюється. Час діяти!» для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти області./Files/images/зображення_viber_2024-02-16_08-27-11-963.jpg

Тематичні тренінги проводились в рамках обласного екологічного проекту «Зміни клімату: освітній аспект». Програмою тренінгів передбачено впровадження у освітній процес інноваційних методів та технологій, розробка навчальних програм, проектів, що забезпечать ефективне формування екологічних компетентностей в учнівської молоді.

Учасники тренінгу узагальнили отриманні знання про клімат з даного Циклу тренінгів, прослухали міні-лекції «Конференція СОР-28», «Кліматична освіта у європейських країнах», виконували вправи «Кліматична освіта у дії» та ділились своїми здобутками з кліматичної освіти, спробували себе у рольовій грі «Учень, вчитель, громадська організація», читали «Послання з майбутнього» і виконували вправи «Пісочний годинник», «Австралійський дощ», «Долоньки побажань».

У 2023-24 н. р. у Циклі тренінгів брали участь 25 педагогів краю, які отримали сертифікати учасників тренінгів з кліматичної освіти «Клімат змінюється. Час діяти!» (16 год.). Тренінги проводила Галина Гевко, керівник гуртків Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, тренер з кліматичної освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 26

Коментарi